בטו - עזבון המנוח ז"ל ואח' נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה נצרת |
33001-04-13
25.6.2013 |
|
בפני : ורד שפר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עדנאן בטו - עזבון המנוח ז"ל ואח' |
: המוסד לביטוח לאומי |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.לפניי ערעור על החלטות הוועדה הרפואית לעררים מיום 13.2.13, אשר קבעה כי לא חלה החמרה כלשהי במצבו של המנוח בעקבות הפגיעה בעבודה מיום 10.5.94.
2.ביום 6.6.13 התקיים דיון בפני כב' הרשם קאסם אשר במסגרתו לא הצליחו הצדדים להגיע להסכמה ומשכך הועבר התיק אליי למתן פסק דין.
3.עניינו של המנוח הוחזר לוועדה על פי פסק הדין מיום 12.12.12 שניתן על ידי כב' השופטת יעקבס בתיק ב"ל 15081-05-12 (להלן: "פסק הדין").
על פי פסק הדין עניינו של המנוח הוחזר לוועדה הרפואית לעררים על מנת שתפעל כדלקמן:
" תציין על איזה בדיקות ועל איזה פרוטוקולים הסתמכה הוועדה עת כתבה: "על פי התייחסות לבדיקה גופנית שנעשתה באופן מסודר..., וכן על מנת שתציין מהיכן שאבה את הממצאים שצוינו ושעל בסיסם היא קבעה את קביעתה".
תשומת לב הוועדה לכך שבהתאם להוראות פסק הדין מכוחו הוחזר עניינו של המנוח אליה, היה עליה להתבסס "על פרוטוקולי הועדה הקודמת רק הפרקים של הבדיקות הקליניות שעשתה הוועדה הקודמת למנוח..", קרי מחובתה של הוועדה להתבסס על הבדיקה הקלינית שעשתה הוועדה הרפואית לעררים הקודמת למנוח, וזאת כאמור בטרם נפטר וזאת כאשר בית הדין יפנה את תשומת ליבה של הועדה לכך שהמנוח נאסף לבית עולמו ביום 22.9.09".
4.להלן עיקר טיעוני ב"כ המערערים:
א.החלטות הוועדה לעררים אינן מנומקות דיין.
ב.הוועדה לא פעלה בהתאם לאמור בפסקי הדין שניתנו במסגרת התיקים: ב"ל 2571/08, ב"ל 1660/10, ב"ל 13539-08-11 וב"ל 10581-05-12.
ג.מהפרוטוקולים השונים שהתקיימו בעניינו של המנוח עולה תמונה אשר לפיה הוועדה נעולה על דעתה בדבר אי קיומו של הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הפגימות בגב המנוח ובולטת התעקשותה של הוועדה לשלילת קיומו של קשר סיבתי בין התאונה לבין הנכויות בגב.
ד.הוועדה לא טרחה לנמק את החלטתה ומסקנתה בדבר אי קיומו של קשר סיבתי.
5.להלן עיקר טיעוני ב"כ המשיב:
א.הוועדה התכנסה כדי למלא אחר הוראות פסק הדין, אשר הורה לה לציין מהיכן שאבה את הנתונים לעניין הבדיקה הקלינית והוועדה עשתה זאת.
ב.משמילאה הוועדה אחר הוראות פסק דין, דין הערעור להידחות.
ג.ההוראה בפסק הדין הייתה ממוקדת ולכל הדעות היא קוימה ומשכך אין מקום להתערבות בית הדין.
6.החלטת הוועדה - דיון ומסקנות:
א.הלכה פסוקה היא כי שעה שעניינו של מערער מוחזר לוועדה על פי פסק הדין עם הוראות, על הוועדה יהיה לפעול על פי פסק הדין ותו לא.
בהקשר זה יש לציין כי הוועדה איננה מחויבת לפעול על פי פסקי דין קודמים שניתנו בעניינו של המנוח, כמו גם אינה נדרשת להתייחס לפרוטוקולים של וועדות קודמות כל עוד לא נתבקשה לעשות זאת.
ב.מעיון בפרוטוקול הוועדה עולה כי היא מילאה אחר הוראות פסק הדין, ציינה באופן מפורש כי עיינה בדו"ח הבדיקה הקלינית שבוצעה על ידי הוועדה לעררים מיום 2.8.09.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|